در این مقاله سعی داریم تعدادی از عیبهای رایج انواع کولر گازی و کدهای خطای آنها را بررسی کنیم؛
دلیل خنک نکردن کولر گازی:
اگر کولر اسپلیت شما روشن میشود ولی هوای خنک پرتاب نمیکند، بهتر است ابتدا مطمئن شوید تمام دریچههای کولر باز است و ترموستات هم به درستی تنظیم شده است. اگر مشکل از آن نبود، فیلتر هوای کولر گازی تان را بررسی کنید. اگر فیلتر بخاطر گرد و غبار مسدود شده باشد، شما هیچ جریان هوایی دریافت نمیکنید. از آنجا که مسدود شدن آن ممکن است باعث توقف کویل اواپراتور شود، یخ و سرما حتی باعث مسدود شدن بیشتر آن میشود. اگر مشکل همین است، فیلتر کولر گازی را با برس و صابون تمیز کنید. با تعویض و همچنین تمیز کردن به موقع فیلتر کولر گازی میتوانید از این گونه مشکلات پیشگیری نمایید. یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است علت خنک نکردن کولر گازی شما باشد در رابطه با فن و موتور فن کولر گازی است. اگر فن به خوبی نچرخد، ممکن است در رساندن برق به موتور مشکل ایجاد شود و یا یک نشتی در خنک کننده (refrigerant line) بوجود بیاید که در این صورت شما حتما به یک تعمیرکار متخصص کولر گازی جهت بررسی آن نیاز دارید.
علت خاموش شدن ناگهانی کولر گازی:
خاموش شدن کولر میتواند دلایل متعددی داشته باشد. ازجمله: کثیف بودن فیلترها، خرابی برد کولر، ترموستات و یا کمپرسور.
کولر گازی به اندازه کافی خنک نمی کند:
دریچههای کولر گازی را بررسی کنید تا از باز بودن آن مطمئن شوید. حتی اگر یکی از آنها بسته باشد خنک کردن کل خانه سخت تر خواهد بود؛ چرا که هوای گرم قسمتی که دریچه کولر آن بسته است با هوای خنک بقیه قسمت ها ادقام شده و هوای منزل به اندازه کافی خنک نخواهد شد. در غیر اینصورت شما ممکن است مشکل دیگری داشته باشید از جمله نشتی در خنک کننده. اگر کولر اسپلیت شما قدیمی و یا به درستی نصب نشده باشد ممکن است فرسوده شده باشد و یا با توجه به اندازه منزلتان از قدرت کافی برخوردار نباشد. کولر گازی که برای منزل شما بیش از حد قدرتمند (یا بزرگ) هستند در بازه زمانی کم و تعداد دفعات زیاد مورد استفاده قرار میگیرند که همین مورد باعث کاهش بهره وری آن میشود. اگر کولر گازی شما برای منزلتان کوچک باشد به اجبار بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد که باعث خرابی زودتر آن میشود.
نشت آب کولر گازی:
برای جلوگیری از آسیب ناشی از نشتی آب، ابتدا کولر گازی خود را خاموش کنید. مسیر تخلیه آب (میعانات) ممکن است گرفته شده باشد. ابتدا سعی کنید گرفتگی مسیر تخلیه آب را باز کنید، اگر مشکل حل نشد تشت تخلیه کولر گازی شما ممکن است زنگ زده باشد و یا پمپ (پمپ فشرده) کولر گازی شکسته شده باشد.
نشتی آب از بیرون کولر گازی می باشد:
در روزهای گرم و یا مرطوب شما ممکن است گودال آبی زیر کندانسور خود مشاهده کنید که البته در صورتی که اسپلیت به درستی کار می کند عادی است. در آب و هوای خنک یک کولر گازی ممکن است یخ بزند و با ذوب شدن یخ آن آب جمع شود که این مورد هم عادی است ولی اگر به دلیل دیگه ای نشتی آب دارد سعی کنید فیلتر کولر گازی را تمیز و یا تعویض کنید. اگر مشکل همچنان حل نشد جهت بررسی و برطرف کردن مشکل با ما تماس بگیرید. شما ممکن است به خنک کننده بیشتری نیاز داشته باشید و یا لوله تخلیه مسدود شده باشد.
نشتی آب هنگامی که کولر گازی خاموش است:
اگر خنک کننده کولر گازی شما در حال تمام شدن باشد و یا فیلتر آن کثیف شده باشد کولر گازی هنگام کار کردن ممکن است یخ بزند. بعد از اینکه شما آن را خاموش کنید یخها آب شده و باعث خیس شدن کف یا سقف منزل شما میشود.
علت خاموش نشدن کولر گازی:
اگر کولر گازی شما حتی زمانی که به دمای تنظیم شده می رسد، خاموش نمی شود، ممکن است با کنترلهای الکترونیکی مشکل داشته باشد. ترموستات کولر می تواند معیوب شده باشد و یا سنسور از موقعیت خود خارج شده باشد.
کولرگازی متوقف نمیشود:
اگر بعد از خاموش کردن کولر گازی زمان بیشتری طول میکشد تا خاموش شود، احتمال دیگر کثیف بودن فیلتر اسپلیت شما است. یک دلیل دیگر آن میتواند قدیمی بودن و یا قدرت نامناسب کولر اسپلیت در مقایسه با اندازه منزل شما باشد.
سایر دلایلی که میتواند علت خاموش نشدن کولر گازی باشد:
-
گیر کردن فن کولر گازی
-
کوتاه بودن کابل ترموستات
-
درست کار نکردن دستگاه تنظیم حرارت (ترموستات)
-
سیستم مرکزی کولر گازی روشن نمیشود
-
اگر سیستم مرکزی کولر اسپلیت شما روشن نمیشود ممکن است مشکل از تنظیم ترموستات باشد در غیر این صورت شما برای برطرف کردن مشکل حتما به یک تعمیرکار متخصص جهت تعمیر کولر گازی خود نیاز دارید
فن داخلی کولر گازی کار نمیکند:
اگر فن داخلی کولر گازی شما کار نمی کند، ابتدا بررسی کنید که چیزی داخل آن گیر نکرده باشد. سپس فیلتر هوا را بررسی کنید. اگر مسدود شده بود ممکن است خودتان بتوانید مشکل را برطرف کنید. اگر کویل اواپراتور و مسیر خنک کننده یخ زده بود ابتدا اجازه دهید که یخ ها کامل آب شده و سپس بررسی کنید که فن کار می کند یا نه. در صورتی که همچنان مشکل وجود داشت شما به یک تعمیرکار متخصص نیاز دارید زیرا به احتمال زیاد اجزای داخلی فن مثل تسمه و یا حتی موتور آن نیاز به تعویض دارد و یک فرد متخصص باید آن را بررسی کند.
موتور فن داخلی گیر کرده است:
ممکن است خاک و کثیف بودن فن باعث گیر کردن آن شده باشد. ممکن است قطعه مورد نظر نیاز به تعمیر و یا تعویض داشته باشد.
خرابی کنترل الکتریکی:
یکی از مشکلات رایج خرابی برد فرمانی یا مدار الکتریکی دستگاه است که در صورت بروز مشکل برای این قسمت امکان به وجود امدن هر مشکلی هست از جمله خاموش شدن کولر گازی یا طبق برنامه نبودن عملکرد دستگاه و …
اگر حالت غیر عادی در نمایشگر ظاهر شود دستگاه به صورت اتوماتیک توسط ویژگی تشخیص عملکرد را متوقف میکند که با علامت اختصاری (کد خطا) نمایش داده میشود. ما در اینجا کد خطای کولر گازی را شرح میدهیم تا چنانچه با علامتی در صفحه نمایش خود مواجه شدید دغدغهای در این امور نداشته باشید و به راحتی با علم کامل به عیب یابی کولر گازی خود بپردازید و برای رفع خرابی کولر گازی خود میتوانید از پرسنل خدماتی دما نوین استفاده کنید.
کد خطاهای کولر گازی اجنرال:
-
کد خطا E0: خطاهای ارتباط بین دستگاه داخلی و دستگاه کنترل از راه دور
-
کد خطا E1: خطاهای ارتباط بین دستگاه داخلی و دستگاه خارجی
-
کد خطا E2: باز بودن حسگر دمای اتاق
-
کد خطا E3: اتصالی
-
کد خطا E4: باز بودن حسگر مبدل حرارتی داخلی
-
کد خطا E5: اتصالی حسگر مبدل حرارتی داخلی
-
کد خطا E6: باز بودن حسگر مبدل حرارتی خارجی
-
کد خطا E7: اتصالی حسگر مبدل حرارتی خارجی
-
کد خطا EA: باز بودن حسگر دمای بیرونی
-
کد خطا Eb: اتصالی حسگر دمای بیرونی
-
کد خطا Ec: باز بودن حسگر دمای لوله تخلیه
-
کد خطا Ed: اتصالی حسگر دمای لوله تخلیه
-
کد خطا Ee: فشار بالای غیر عادی
-
کد خطا Ef: دمای لوله تخلیه غیر عادی
کد خطاهای کولرگازی ایستاده اجنرال:
-
کد خطا E1: عملکرد مدار محافظ کمپرسور
-
کد خطا E2: اشکال ترمیستور ورودی
-
کد خطا E3: اشکال دکمه
-
کد خطا E4: اشکال تایمر ضد برفک
-
کد خطا E5: اشکال سوز اواپراتور
کد خطاهای کولرگازی ایستاده گری، ارور کولر گازی گری:
-
کد خطا E01: سنسور دما خاموش است یا جریان الکتریکی ضعیف است.
-
کد خطا E02: کمپرسور بار اضافی دارد.
-
کد خطا E03: کمپرسور افت جریان دارد.
-
کد خطا E04: سیستم حفاظتی دستگاه بیرونی.
-
کد خطا P02: کمپرسور بار اضافی دارد.
-
کد خطا P03: دمای اواپراتور دستگاه داخلی خیلی پایین است.
-
کد خطا P04: دمای اواپراتور دستگاه داخلی خیلی بالاست.
-
کد خطا P05: دمای خروجی دستگاه داخلی خیلی بالاست.