پکیج تک مبدل یا بیترمیک (Bithermic):
در این نوع پکیجها یک مبدل حرارتی اصلی دوبل با عنوان (Double gas water heat exchanger) استفاده میشود. در این نوع مبدلها هم آبگرم مصرفی و هم گرمایش توسط این مبدل با تماس مستقیم با شعله مشعل تامین میگردد. در این نوع پکیج دیواری زمانی که مصرف کننده درخواست آبگرم را با باز کردن یکی از شیرها به دستگاه اعلام میکند توسط فرمان فلومتر آب سر شهر وارد دستگاه و مبدل اصلی دوبل شده و با قرار گیری در معرض شعله مستقیم مشعل گرم شده و از طریق لوله آبگرم مصرفی به سمت مصرف میرود. این عملکرد دقیقا مشابه عمل کرد آبگرمکن دیواری فوری میباشد. در این سیستم کنترل دمای آبگرم مصرفی بدلیل تماس مستقیم آب با شعله سخت تر بوده و به همین دلیل دمای آبگرم حین مصرف تا حدودی دچار نوسان میگردد.
حال زمانی که مصرف کننده درخواست گرمایش دارد و یا به اصطلاح دیگر پکیج را در حالت زمستانی قرار میدهد شیر سه طرفه مسیر حرکت را به سمت رادیاتورها میبرد و پمپ فعال شده برای گردش آب در رادیاتورها و خود مبدل دستگاه. در این حالت پکیج دیواری فقط در شرایط زمستانی پمپ فعال میگردد و در حالت تابستانی پمپ دستگاه غیر فعال میباشد.
از طرفی با توجه به اینکه در این نوع مبدلها آبگرم مصرفی با شعله مستقیم در تماس است و تمام کار بر عهده یک مبدل در دستگاه میباشد باعث رسوب گذاری بیشتر در این نوع از پکیجهای دیواری میگردد.
پکیج دو مبدل یا مونوترمیک (Monothermic):
در این نوع پکیج دیواری از دو نوع مبدل استفاده میشود، مبدل اصلی (Gas water heat wxchanger) و مبدل صفحهای (Water Heat exchanger). در این پکیج دیواری برای تامین گرمایش محیط از مبدل اصلی استفاده می گردد به این صورت که در حالت زمستانی پمپ دستگاه فعال بوده و با گردش آب در مبدل اصلی گرمایش تامین میگردد. حال زمانی که مصرف کننده درخواست آبگرم مصرفی را دارد پمپ دستگاه مجددا فعال شده و با گردش آب شهر در مبدل صفحهای ثانویه آبگرم مصرفی را تامین می کند. مبدل ثانویه به این گونه کار میکند که با قرارگیری آب سرد مصرفی در مجاور آبگرمی که توسط مبدل اصلی ایجاد شده آبگرم مصرفی را تحویل میدهد. در این پکیج دیواری به جهت ثابت بودن دبی عبوری و کنترل بهتر دمای سیال، گرادیان حرارت تحت کنترل بوده و آبگرم مصرفی به صورت مطبوع بدست میآید و ضمننا در شرایط کارکرد یکسان، با توجه به اینکه آبگرم مصرفی با شعله مشعل تماس مستقیم ندارد، تشکیل رسوب بر جدار داخلی مبدل صفحهای به مراتب دیرتر از پکیج دیواری تک مبدل اتفاق میافتد.
مزایای پکیج دیواری دو مبدل:
- تولید آبگرم مصرفی یکنواخت
- رسوب گیری کمتر
مزایای پکیج دیواری تک مبدل:
- استهلاک کمتر به دلیل فعال نبودن پمپ در حالت تابستانی
- تولید آبگرم مصرفی سریعتر
نتیجه گیری:
با توجه به مطالب گفته شده در بالا و صحبتهای انجام شده با کارشناسان میتوان به این نتیجه رسید که برای مکانهایی که املاح آب آنها بالای 500PPm باشد بهتر است از پکیجهای دیواری دو مبدل استفاده شود ولی برای محیطهایی که املاح آب کمتری دارد خرید پکیج دیواری تک مبدل به صرفهتر میباشد.